Stiftelse af holdingselskaber

Stiftelse af holdingselskaber

Store fordele ved at kombinere holdingselskab med et driftsselskab

Et holdingselskab er et selskab (fx et anpartsselskab eller et iværksætterselskab), som ejer aktier og anparter i andet selskab. Det betyder, at du kan opnå forretningsmæssige og skattemæssige fordele ved at opbygge en konstellation, som indeholder både et holdingselskab og et driftsselskab. Når du har betalt selskabsskat i driftsselskabet kan udbyttet nemlig skattefrit overføres til holdingselskabet. Hermed isolerer du den oparbejdede selskabsformue i holdingselskabet, og formuen er sikret, hvis driftsselskabet skulle komme i vanskeligheder eller blive ramt af et uforudset erstatningskrav.

Ingen krav om momsregistrering

Et holdingselskab driver normalt ikke aktiv drift, og er derfor heller ikke momsregistreret. Du ejer holdingselskabet, og holdingselskabet ejer din driftsvirksomhed. Da holdingselskabet fx kan være et iværksætterselskab, kan det også stiftes med en kapital på kun 1 kr.

Når du oplever behovet for et holdingselskab, er det meget vigtigt, at du kontakter mig. Som regel er det en fordel at stifte holdingselskabet samtidig med dit driftsselskab. Sker det senere, skal det etableres på en særlig måde, men det hjælper jeg dig selvfølgelig også gerne med.

Kontakt mig for at høre mere om dine fordele ved at kombinere et holdingselskab med et driftsselskab.

Gode grunde til at føre regnskaber løbende

Der er mange gode grunde til altid at have orden i sine regnskaber, men de væsentligste er:

  • Du har styr på økonomien
  • Overblikket over resultatet
  • Er godt informeret om virksomhedens transaktioner og bilag
  • Man finder mulighederne og problemerne i rette tid
  • Likviditetsplanlægning for betaling af moms og skat
  • Man kan undgå tidspres ved indberetninger og årsafslutninger
  • Man undgå bøder, renter og sanktioner fra SKAT og andre myndigheder
FÅ EN TIMES GRATIS MØDE

Et godt revisorsamarbejde drejer sig ikke kun om kompetencer og værktøjer, men i høj grad også om personlig kemi. Derfor synes jeg, du skal have mulighed for at møde mig og se, hvad Vistas Revisor står for.

Jeg tilbyder en times gratis møde, hvor vi sammen kan se på dit regnskab og drøfte mulighederne for at optimere din økonomi.